S príchodom novembra sa dostávame do obdobia neskorej jesene. Dni sú čím ďalej tým kratšie a kratšie; príroda sa pomaly ukladá na zimný spánok. S príchodom kratších a chladnejších dní sme častokrát aj my lenivejší. Viac času trávime doma, pri telke. Nechce sa nám v tomto sychravom počasí vytiahnuť päty z domu a tak sa team U-SPeak-English rozhodol pripraviť si pre vás trošku zaujímavého čítania.

  • Ako vznikol názov november? Slovo november je odvodené od latinského slova „novem„, čo znamená deväť. Podľa románskeho kalendára november bol deviaty mesiac v poradí. Aj neskôr po pridaní januára a februára do kalendára, novembru stále ostal názov november. (deviaty v poradí).
  • Aké známe osobnosti sa narodili v tomto mesiaci? – Mark Twain, Winston Churchill, Georgia O’Keeffe, Charles Schulz, Loretta Swit, Laura Bush, Will Rogers, Danny DeVito and Billy the Kid.
  • Aký je Váš kameň, ak ste sa narodili v novembri? Topaz and Citrine
  • Aké znamenie teraz vládne? Škorpión

November je pre veľa ľudí prechodné, zahmlené obdobie pred príchodom decembra a s ním spojených majestátnych Vianoc. Chceli by ste si spríjemniť dlhé, chladné, novembrové večery? Zaregistrujte sa na naše hodiny konverzačnej angličtiny s native speakers! Z pohodlia domova sa porozprávate s kanaďanmi a zistíte ako oni trávia dlhé novembrové večery! Nemusíte sa zaregistrovať na kurz, môžete mať len hodinu, alebo dve a pokonverzovať v anglickom jazyku. Dozviete sa niečo o Kanade a o tom ako Kanaďania prežívajú toto obdobie v roku! 🙂

Happy talking in the month of November! 🙂

WordPress Lightbox
Share This